שימוש בחלקי הצמח ‏- כמו בעלים, ענף,
בשורש או בפרח.
כל צמח השימוש הינו בחלק אחר של הצמח,
חשוב היכן נמצא החומר הפעיל באותו צמח.‏

פורסם בתאריך:2015-09-20

כשמכינים חליטות -

מוזגים מים שהורתחו על חומר יבש, משאירים את החומר לכ-5 דקות, מסננים ושותים.‏


שימוש בהשריה ‏‎–‎‏

יש צורך למזוג מעט מים רתוחים עם כמות גדולה יותר מהצמח היבש,
משאירים אותו במים בין 10-20 דקות ואז מוסיפים מים ולוקמים במנות.‏


שימוש במצב של מירתח ‏‎–‎‏

מרתיחים את המים עם חלקי הצמח.
השימוש נעשה בחלקי הצמח הקשים (שורשים, גבעולים, קליפות, זרעים)‏.
במיצוי אלכוהולי ‏‎–‎‏ טינקטורה ואקסטרקט. ניתן לקנות בחנויות הטבע.‏


משחות ‏‎–‎‏

ערבוב אבקה של חלקי הצמח בשומן. {רצוי לא להכין לבד).
בבית אפשר להכין חליטה, משרה ומרתח ממוצר שנקנה בבית הטבע בלבד.






<חזרה>